Βράβευση της νυν και του πρώην προέδρου της Βουλής απο το ΔΣΑ

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2004 12:35
A- A A+

Την Πρόεδρο της Βουλής, ¶ννα Μπενάκη – Ψαρούδα, και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, βράβευσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 95 χρόνων συνεχούς λειτουργίας, σε ειδική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή.

Στο έργο των βραβευθέντων αναφέρθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Χρ. Γεραρής, ο Πρόεδρος τους Αρείου Πάγου, Γ. Κάπος, και ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Κων. Ρίζος.

Στην ομιλία της η κυρία Μπενάκη - Ψαρουδα εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την πρωτοβουλία και τους παριστάμενους για την τιμητική τους παρουσία.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών», τόνισε η κυρία Μπενάκη - Ψαρούδα, «ύψωσε πάντα και σε πολύ δύσκολες στιγμές τη φωνή του, αντιμετώπισε με παρρησία αλλά και σύνεση τη σωρεία των προκλήσεων, που δέχθηκε και κυρίως κινήθηκε ισορροπημένα σε όλη τη κλίμακα των υποχρεώσεων του: από την αυτονόητη υπεράσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, έως την υπεύθυνη θέση σε καίρια κοινωνικά, πολιτικά, ακόμη και πολιτειακά προβλήματα».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε τη «διαρκή ανάγκη για ενίσχυση της υποδομής και της αποτελεσματικότητας του Κοινοβουλίου, για εκσυγχρονισμό της νομοθετικής λειτουργίας, για θωράκιση του κύρους και της ανεξαρτησίας των βουλευτών και για άνοιγμα του Κοινοβουλίου στον λαό».

Όπως επισήμανε, «το Κοινοβούλιο δεν είναι όμως παρά μόνο μία -βεβαίως η σημαντικότερη- από τις συνιστώσες του πολιτικού μας συστήματος» και αναφέρθηκε κυρίως στην αποκαλούμενη «τέταρτη εξουσία, η οποία στις μέρες μας τείνει να υποκαταστήσει τις συντεταγμένες εξουσίες, ιδίως όταν υπηρετεί τα συμφέροντα οικονομικών ή άλλων εξωθεσμικών παραγόντων του δημοσίου βίου».

Σε αυτές - και όχι μόνο - τις περιπτώσεις, συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης, «τεράστια οικονομικά συμφέροντα και ισχυρότατες ομάδες πίεσης πολιορκούν ασφυκτικά τη συνείδηση των εκπροσώπων του κυρίαρχου λαού, με σύμμαχό τους την εύκολη δημαγωγία και τον αντικοινοβουλευτικό λαϊκισμό πολλών ΜΜΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή