O βρετανικός Τύπος και τα ξένα sites για τη νίκη του Ολυμπιακού

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2004 17:57
UPD:17:59
A- A A+

Στη μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού και τη κακή απόδοση της Λίβερπουλ αναφέρονται τα ξένα μέσα μετά τη νίκη των «ερυθρολεύκων» με 1-0 επί των «κόκκινων» του αγγλικού λιμανιού – την πρώτη ελληνικής ομάδας επί της Λίβερπουλ.

Η βρετανική SUN επιχείρησε μία σύγκριση παραμένοντας στο κλίμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας: «Ο Μπενίτεθ έφτασε στην Αθήνα με σκοπό την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά έφυγε αφήνοντας εντυπώσεις που φέρνουν στη μνήμη την Πόλα Ράντκλιφ» (τη βρετανίδα μαραθωνοδρόμο που εγκατέλειψε λίγα χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό).

«Θέλει ακόμα μαθήματα η Λίβερπουλ, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της τάξης. Αν ο Ολυμπιακός τελείωνε επιτυχώς τρεις φάσεις, θα κάναμε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες ήττες στην ιστορία της ομάδας», υπογραμμίζει η Sun.

Ο Independent στάθηκε στην απόδοση του βραζιλιάνου άσου Ριβάλντο: «O Ριβάλντο ενορχήστρωσε την ήττα της Λίβερπουλ. Ο Ριβάλντο γύρισε πίσω τον χρόνο και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του νίκη στο Α' όμιλο. Οι τέσσερις φορές πρωταθλητές Ευρώπης δεν απείλησαν την εστία των γηπεδούχων».

Από την πλευρά του το BBC σημειώνει: «Η Λίβερπουλ υπέστη την πρώτη της ήττα κόντρα σε ελληνική ομάδα. Οι «κόκκινοι» έπαιξαν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο απέδειξε πως ακόμα μπορεί να προσφέρει μαγικές στιγμές».

Η ιταλική Gazzetta dello Sport γράφει: «Λιοντάρια στο Ανφιλντ, πρόβατα εκτός έδρας. Η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε στην Αθήνα το μόνιμο πρόβλημά της μακριά από την Αγγλία και ηττήθηκε δίκαια από τον Ολυμπιακό με 1-0».

Ο Guardian επισημαίνει ότι το σκορ θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις: «Παρά την κωμικοτραγική άμυνα ζώνης της Λίβερπουλ ο Ολυμπιακός πέτυχε μόνο ένα γκολ εναντίον της. Η απόδοση του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ζει μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές ακόμα και μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Το επίσημο site της UEFA αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός πέρασε στην κορυφή του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ένα γκολ του Στολτίδη ήταν αρκετό για να ανατρέψει τα σχέδια της Λίβερπουλ. Ηταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί αγγλικού συλλόγου για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και μια πανάξια νίκη με τον σταρ Ριβάλντο στη μεσαία γραμμή. Από δικό του φάουλ προήλθε η κεφαλιά του Στολτίδη που κατέληξε στα δίχτυα. Τα δοκάρια απέτρεψαν δύο φορές την ελληνική ομάδα να μεγαλώσει το προβάδισμά της».

Το Sporting-Life.com κάνει λόγο για πισωγύρισμα της Λίβερπουλ: «Οι κόκκινοι πισωγύρισμα στην Αθήνα. Με κεφαλιά του Στολτίδη ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ. Οι ελπίδες της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ πέταξαν στην Αθήνα».

Αλλά βρετανικά sites σημειώνουν:

www.sοccernet.com : «Το μέλλον της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ τέθηκε σε αμφιβολία μετά από μια ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι τέλειωσαν τον αγώνα με φουλ άμυνα, αφού είχαν μείνει με δέκα παίκτες. Όμως, θα ήταν άδικο αν δεν είχαν πάρει οι Έλληνες τη δεύτερη νίκη τους επί αγγλικής ομάδας σε 31 χρόνια. Η Λίβερπουλ ήταν σκέτη απογοήτευση, καθώς δεν είχε πάθος και φλόγα, προσπαθώντας να απειλήσει με αντεπιθέσεις και ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη με το γκολ του Στολτίδη».

www.goal.com : «Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ έγινε μόλις η δεύτερη αγγλική ομάδα που έχασε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στον 1ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη νίκη του 1-0 στο Καραϊσκάκη. Ο Στολτίδης αποδείχθηκε ο ήρωας του αγώνα καθώς ένα γκολ που πέτυχε με κεφαλιά έφτανε για να κερδίσει τη φτωχή Λίβερπουλ. Η νύχτα άρχισε αρκετά καλά για τους Ελληνες οι οποίοι ήταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση από την εντυπωσιακή ισοπαλία με την Λα Κορούνια και το θετικό ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

This is London.co.uk : «Η Λίβερπουλ δεν είχε απάντηση στον Ριβάλντο. Ο Μπενίτεθ αιχμαλωτίστηκε και πάλι από την ασυνέπεια της Λίβερπουλ και ακόμη περισσότερο από τον Ολυμπιακό στον οποίο έδινε έμπνευση ο Ριβάλντο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις