Τους Ελληνες αθλητές των Παραολυμπιακών τίμησε ο πρωθυπουργός

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 11:57
UPD:13:07
A- A A+

«Θέλω να σας συγχαρώ όλους και να σας ευχαριστήσω για την ακατάβλητη προσπάθεια, τη δύναμη θέλησης και το ήθος σας», είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προς τα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, με την οποία συναντήθηκε σήμερα το πρωΐ στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Στη συνάντηση, ήταν παρόντες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος και ο πρώην γενικός γραμματέας, Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρος Καπράλος.

«Με τη συμμετοχή σας βάλατε στις καρδιές όλων και ιδιαίτερα των νέων, τον Παραολυμπιακό αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι από τις 13 Αυγούστου έως προχθές που έσβησε και η φλόγα των Παραολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Ανταποκριθήκαμε στις μεγάλες προκλήσεις, στείλαμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τις δυνατότητές μας, στείλαμε ένα μήνυμα πολιτισμού και ανθρωπισμού σε όλη την Oικουμένη, ενώ χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε το κεφάλαιο αυτό και να χτίσουμε επάνω του, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Εκ μέρους της ελληνικής παραολυμπιακής αποστολής, ο αρχηγός της Γιώργος Φουντουλάκης, δώρισε στον πρωθυπουργό έναν ασημένιο κότινο και αναμνηστικά των παραολυμπιακών αγώνων, ενώ νωρίτερα, ο κ.Αρης Πανανός πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, δώρισε στον πρωθυπουργό το μπρελόκ της Ομοσπονδίας, το λάβαρό της και μία καρφίτσα. Επίσης ο αθλητής του τένις Κωνσταντίνος Βαζούρας δώρισε συμβολικά στον πρωθυπουργό ένα μπαλάκι τένις.

Τέλος, σημειώνεται, ότι όλες οι δαπάνες του ειδικού αθλητισμού όπως και τα πριμ των Παραολυμπιονικών, τα οποία είναι ίδια με εκείνα των αρτιμελών αθλητών, μέχρι και τον όγδοο στην κατάταξη καλύπτονται από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, ενώ βάση του νόμου θα δοθούν από το 2005.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή