Παπανδρέου: Να αξιοποιήσουμε τους Παραολυμπιακούς για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 13:58
UPD:14:12
A- A A+

Με τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ), Φιλ Κρέιβεν, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι πολύ σημαντική η παρακαταθήκη των σταδίων, αλλά και της προσβασιμότητας γενικότερα στην Αθήνα, να παραμείνει η δυνατότητα διοργάνωσης αγώνων και για άτομα με αναπηρία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει «να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευαισθητοποίηση που νομίζω δείξαμε όλοι οι Έλληνες στο ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να γίνει η κοινωνία μας με τις απαραίτητες υποδομές, αλλά θα έλεγα και τις απαραίτητες νοοτροπίες και συμπεριφορές, πραγματικά μία κοινωνία συμμετοχής όλων χωρίς καμία διάκριση», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο κ.Κρέιβεν εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο που οι αθλητές «άγγιξαν τις καρδιές του ελληνικού λαού και τις φίλαθλες καρδιές και έτσι ήρθε τόσος μεγάλος αριθμός κόσμου να παρακολουθήσει τους Αγώνες».

«Θεωρώ, υπογράμμισε ο κ. Κρέιβεν, ότι με την επιστροφή των Αγώνων στην Αθήνα, μπορείτε να ελπίζετε σε αλλαγές στις αντιλήψεις που επικρατούσαν πριν από τη διεξαγωγή των Αγώνων». «Αλλά πραγματικά, μόνο όταν αρχίσουν οι Αγώνες ο κόσμος βγαίνει, παρακολουθεί την κολύμβηση, παρακολουθεί το μπάσκετ σε αναπηρική καρέκλα, παρακολουθεί τα διάφορα άλλα αθλήματα και λέει: “Αυτοί οι άνθρωποι δε διαφέρουν από εμάς. Μάλιστα, μάλλον είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι αθλητές αλλά είναι και απλοί άνθρωποι του κόσμου, όπως εμείς”», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΠΕ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή