Στην αντεπίθεση ο Γκ. Φερχόιγκεν κατά όσων αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 16:57
A- A A+

Τις «μεροληπτικές επικρίσεις» -όπως τις χαρακτήρισε- όσων τον κατηγορούν ότι προχωρεί υπερβολικά γρήγορα συνιστώντας την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατήγγειλε σήμερα ο ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν.

Ο κ. Φερχόιγκεν δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για το ακανθώδες θέμα κατά την εξέτασή του από το Ευρωκοινοβούλιο, ως Επιτρόπου αρμόδιου για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία στη νέα Επιτροπή που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου υπό την προεδρία του Πορτογάλου Χοσέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο.

«Αυτό για το οποίο λυπάμαι στη συζήτηση αυτή, είναι η μεροληπτική θέση πολλών εξ αυτών που κάνουν παρεμβάσεις», δήλωσε προς τους ευρωβουλευτές ο κ. Φερχόιγκεν, ο οποίος είναι θερμός υποστηρικτής των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της ¶γκυρας.

«Όσον αφορά την Τουρκία, θα σας πω πολύ σαφώς ότι δεν έχει γεννηθεί ο άνθρωπος που με έχει ακουσει να κάνω κάποια σύσταση...», τόνισε ο κ. Φερχόιγκεν και πρόσθεσε: «Είπα απλώς ότι είχα μπροστά μου πάνω στο τραπέζι, όλα τα στοιχεία που μου επιτρέπουν να κάνω μια σύσταση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή