Ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικών Επιτροπών

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 18:02
A- A A+

Ανοικτό άφησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση στη σύσταση προανακριτικών Επιτροπών, αν προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις από την Εξεταστική Επιτροπή για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αντώναρος είπε: «Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μία διαδικασία. Δεν θα απαντήσω σε υποθετικές ερωτήσεις. Σας λέω μόνο ότι για την κυβέρνηση ο σεβασμός προς τη Δικαιοσύνη δεν είναι σύνθημα. Είναι πράξη».

Κληθείς να απαντήσει σε νέα ερώτηση για το θέμα, και συγκεκριμένα για το αν υπάρχει πολιτική βούληση από κυβερνητικής πλευράς για τη σύσταση προανακριτικών επιτροπών, ο κ. Αντώναρος επανέλαβε: «Μου κάνετε υποθετική ερώτηση. Αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις, θα δούμε».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και η Εξεταστική Επιτροπή είναι δύο εντελώς διαφορετικά θέματα. «Το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής είναι σαφές: Με τη διαβίβαση του εισαγγελικού πορίσματος στη Βουλή των Ελλήνων, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη ζητεί να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, τα οποία ενδεχομένως έχουν εμπλακεί σ’ αυτές τις υποθέσεις. Η κυβέρνηση από την αρχή είπε ότι θα διερευνήσει τέτοια φαινόμενα. Εχει υποχρέωση να συνεχίσει τη διερεύνηση των στοιχείων, τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων. Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο», υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος.

Σε ερώτηση για το αν ρισκάρει η κυβέρνηση να τορπιλιστεί ενδεχόμενη συναινετική λύση στο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Αντώναρος ξεκαθάρισε: «Η κυβέρνηση δεν ρισκάρει τίποτε απολύτως και πολύ περισσότερο δεν θα ρισκάρει σε καμία περίπτωση τη διαφάνεια και την απόδοση της Δικαιοσύνης».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δευκρίνισε ακόμη πως τα στοιχεία που θα διερευνηθούν θα είναι αυτά που περιλαμβάνονται στα έγγραφα που απέστειλε ο Εισαγγελέας στη Βουλή των Ελλήνων και τόνισε πως δεν υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία.

Τέλος, ο κ. Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση για την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συμπεριλάβει στην έρευνα και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε κανένα πόρισμα που να έφθασε στη Βουλή και να αναφέρεται στον κ. Σπηλιωτόπουλο»;

«Το πόρισμα που οδήγησε στην Εξεταστική Επιτροπή προήλθε από έρευνα της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος και παρατήρησε: «Δεν γνωρίζω να έγινε έρευνα η οποία να αναφέρεται στη διαχείριση πόρων του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας, επί υπουργίας του κ. Σπηλιωτόπουλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή