Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για τα επεισόδια σε βάρος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 18:34
A- A A+

Αρνητική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών για το αν θα τεθεί το θέμα με τα βίαια επεισόδια σε βάρος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (καταστροφή σταυρού, επίθεση σε παιδικές κατασκηνώσεις κ.α.) στη συνάντηση της προσεχούς Τετάρτης μεταξύ των αρμόδιων Διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας στα Τίρανα.

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, καταδικάζοντας τα γεγονότα αυτά που, όπως είπε, οφείλονται στη δράση ακραίων φανατικών στοιχείων. «Ελπίζουμε ότι πράξεις βίαιης μισαλλοδοξίας δεν θα επαναληφθούν», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Πιστεύω ότι οι αλβανικές αρχές θα προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πιστεύω ακόμα ότι η αλβανική κυβέρνηση θα καταδικάσει τις ενέργειες αυτές», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι η προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων και των θρησκευτικών δικαιωμάτων αποτελούν όρο αιρεσιμότητας στη Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουμουτσάκος, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προέβη σε διάβημα προς τα Τίρανα για το θέμα των επεισοδίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή