Κατάσχεση ιρανικών πυραύλων που προορίζονταν για τη Γάζα από το Ισραήλ

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 13:50
UPD:17:48
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι προχώρησε κατάσχεση φορτίου εξελιγμένων ιρανικών πυραύλων οι οποίοι είχαν ως τελικό αποδέκτη ισλαμιστές μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Παρά την αντίθεσή τους στη Συρία, όπου η Χαμάς, παλαιστινιακή οργάνωση η οποία προέρχεται από τη μήτρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στηρίζει την αντιπολίτευση και το Ιράν το καθεστώς Άσαντ, Τεχεράνη και Γάζα έχουν αναπτύξει εκ νέου τις σχέσεις τους με γνώμονα την κοινή τους αντίθεση στο Τελ Αβίβ.

Χαμάς: Δεν προορίζονταν για εμάς

Το φορτίο με όπλα που κατέσχεσε το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα δεν προοριζόταν για τη Χαμάς, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση.

Οι ισραηλινές κατηγορίες είναι ένας τρόπος για να «δικαιολογηθεί» ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε η Χαμάς.

EURONEWS

Οι πληροφορίες είναι «εντελώς λανθασμένες και ανακριβείς», δήλωσε ο Σάλαχ Αλ Μπαρνταουέλ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα. «Η Χαμάς δεν γνωρίζει κάτι για όσα μετέδωσαν τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Ο Αμπού Ατίγια εκπρόσωπος των Λαϊκών Επιτροπών Αντίστασης, μια ένοπλη ομάδα που πρόσκειται στη Χαμάς, επεσήμανε από την πλευρά του ότι «οι ισχυρισμοί του σιωνιστή εχθρού» είναι μια δικαιολογία για «ξεκινήσει σύντομα μια νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή