Στην Αθήνα διαδηλώνουν αγελαδοτρόφοι

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 11:14
UPD:13:43
NAFTEMPORIKIGR

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγελαδοτρόφων στο κέντρο της Αθήνας.

A- A A+

Στην Αθήνα διαδηλώνουν σήμερα αγελαδοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος και αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά.  Στη συνέχεια πήγαν στο ξενοδοχείο Τιτάνια, όπου συνεδριάζουν και αργότερα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. 

Στη διάρκεια της συγκέντρωσής τους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) Τάκης Πεβερέτος διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψουν να καταναλώνουν οι Έλληνες υποβαθμισμένης ποιότητας γάλα.

Όπως είπε, το φρέσκο νωπό γάλα διάρκειας πέντε ημερών που διατίθεται σήμερα είναι ασφαλές και με όλες τις θρεπτικές ουσίες.

NAFTEMPORIKIGR

«Θέλουν», πρόσθεσε, «να το κάνουν 10 ημερών και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει υποβάθμιση του γάλακτος αλλά και επικινδυνότητα, γιατί στις συνθήκες της Ελλάδας δεν μπορεί το γάλα που παστεριώνεται στους 71,5 βαθμούς και να ζήσει με ασφάλεια πάνω από τις πέντε ημέρες».

Επίσης, ο κ. Πεβερέτος εξέφρασε την αντίθεση των αγελαδοτρόφων στην παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος, θυμίζοντας ότι στην Κίνα έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες παιδιά λόγω μελαμίνης που περιείχε σκόνη γαλάκτος. 

«Θέλουν να μας κάνουν να τρώμε οι Έλληνες υποβαθμισμένης ποιότητας γάλα, τυριά και γιαούρτια και γάλατα να τα τρώει η ελίτ είτε των Αθηναίων είτε των Βρυξελλών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή