Ιράκ: 94 οι νεκροί αντάρτες στην Σαμάρα, λένε οι Αμερικανοί

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2004 11:54
A- A A+

Μεγάλη επιχείρηση στην πόλη Σαμάρα, 125 χλμ. βορείως της Βαγδάτης, έκανε στη διάρκεια της νύχτας ο αμερικανικός στρατός, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 94 αντάρτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Αμερικανών στην ιρακινή πρωτεύουσα, αν και οι νοσοκομειακές πηγές στην πόλη, κάνουν λόγο για 21 νεκρούς.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιχείρηση στην πόλη, που αποτελούσε μέχρι τώρα προπύργιο των ανταρτών στο λεγόμενο σουνιτικό τρίγωνο, λίγο πριν τις προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο του 2005 εκλογές.

«Ο στρατός σκότωσε 94 αντάρτες και τραυμάτισε άλλον έναν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο λοχίας Ρόμπερτ Πάουελ της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.

Από την πλευρά του ο γιατρός Χαλέντ Αχμαντ, δήλωσε, ότι στο νοσοκομείο της Σαμάρα μεταφέρθηκαν 21 νεκροί και 35 τραυματίες.

Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν τρεις αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Σύμφωνα με απεσταλμένο του Γαλλικού πρακτορείου, οι αμερικανικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Σαμάρα από τρεις διαφορετικές πλευρές. Αρκετά σπίτια καταστράφηκαν σε δύο συνοικίες ενώ μαύρος καπνός κάλυπτε το κέντρο της πόλης κοντά στο μαυσωλείο του ιμάμη Αλι αλ Χάντι.

Η επιχείρηση στη Σαμάρα ακολούθησε τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιρακινής κυβέρνησης και υπεύθυνου εθνικής ασφαλείας, Μπάρχαμ Σάλεχ ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακτήσει τον έλεγχο των εξεγερμένων πόλεων ως τον Νοέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή