Η ατζέντα της Τετάρτης

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 09:06
UPD:09:58
A- A A+

- Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ.

10:00 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημήτρης Αναγνωστάκης θα συναντηθούν με τον Γιώργο Λιλλήκα, πρόεδρο της «Συμμαχίας των Πολιτών» της Κύπρου.  Τον πρόεδρο της «Συμμαχίας των Πολιτών» θα συνοδεύουν οι Στέλιος Αμερικάνος, Πολιτικός Συντονιστής και Μαρίλια Παναγιώτου, Συντονίστρια Θεματικών Συμμαχιών. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, στη Βουλή.

11:00 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον πρόεδρο του κυπριακού κόμματος «Συμμαχία Πολιτών», Γιώργο Λιλλήκα.

11:00 Συγκέντρωση αγελαδοτρόφων από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Κάνιγγος.

11:30 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ, Καθηγητής Νικόλαος  Φίλιππας θα σε δηλώσεις για τα νεότερα στοιχεία του Δείκτη Μεταβλητότητας για την Ελλάδα (KEPE GRIV), τον περιορισμό της αβεβαιότητας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία. Οι δηλώσεις θα γίνουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Νίκης 5-7, 6ος Όροφος).

12:00 Παρουσιάζεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστου Βασιλάκου, η σύνθεση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ).

12:00 ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας θα ενημερώσει τους διπλωματικούς συντάκτες, στο Υπουργείο Εξωτερικών (Αίθουσα Βενιζέλου), για θέματα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

13:00 Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, καλεί  τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΚΑ σε άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των εργασιών των Συμβουλίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Υπουργών Ενέργειας, που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες την Δευτέρα 3 και σήμερα Τρίτη 4 Μαρτίου, αντίστοιχα. (Μεσογείων 119, αίθουσα 622 - 6ος όροφος)

13:30 Ένα ειδικό πρόγραμμα για όλα τα ελληνόπουλα της ομογένειας παρουσιάζεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη».

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, θα συμμετέχει στην εκδήλωση  όπου θα παρουσιαστεί η δράση «ΚΑΛΗΜΕΡΑ-Μια μέρα στην πόλη σου-η Ελλάδα και εσύ», που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση. Οι μαθητές της ομογένειας των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και αλλοδαποί μαθητές που σπουδάζουν ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό, θα ετοιμάσουν ερασιτεχνικά videos, στα οποία θα προβάλλουν την πόλη όπου ζουν, το σχολείο τους, την οικογένεια τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τη σχέση τους με την Ελλάδα.

15:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

16:00 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση στου υπουργείο Εξωτερικών, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της American Jewish Committee, David Harris.

18:00 Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Σχέδιο Μάρσαλ: Οι Αληθινοί Σύμμαχοι», την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, στις 18:00, στο ξενοδοχείο ELECTRA Palace.

- Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης θα μιλήσει στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση με θέμα «Ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας των ενεργοβόρων βιομηχανιών στην Ευρώπη» που πραγματοποιείται εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ της 20ης και 21ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους κλάδους διύλισης, χημικών, χάλυβα, τσιμέντου, αλουμινίου, γυαλιού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή