Αδ. Γεωργιάδης: Με νόμο ΠΑΣΟΚ ίσχυε και ισχύει το εισιτήριο των 5 ευρώ

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 17:49
UPD:18:03
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο ΆδωνιςΓεωργιάδης (φωτ. αρχείου) ανέφερε ότι «μέσα στο νόμο για το ΠΕΔΥ έχουμε προβλέψει μεταβατικό διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για τη λειτουργική ένωση των δύο συστημάτων».

A- A A+

Με νόμο ΠΑΣΟΚ «ίσχυε και ισχύει το 5ευρο στα εξωτερικά κέντρα και στα Κέντρα Υγείας» επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα 5ευρου αυτή τη στιγμή.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «μέσα στο νόμο για το ΠΕΔΥ έχουμε προβλέψει μεταβατικό διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για τη λειτουργική ένωση των δύο συστημάτων».

Το νέο σύστημα προσθέτει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού όπως και περίπου 2.500 επιπλέον συμβεβλημένους. «Άρα η λογική του είναι η συνταγογράφηση να γίνεται έξω από τα Πολυϊατρεία –δωρεάν- και όχι μέσα στα πολύ-ιατρεία» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Τα αστικού τύπου κέντρα Υγείας, τα οποία θα διαμορφωθούν μετά από έξι μήνες και αφού θα έχει γίνει η συνένωση των παλαιών μονάδων, έχουν σκοπό να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες. «Εκεί θα υπάρχει προφανώς και το εισιτήριο» διευκρίνισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πρώιμη κάθε συζήτηση για τυχόν εξαιρέσεις από την καταβολή του εισιτηρίου, ζητώντας μια περίοδο αναμονής έως «το τέλος του χρόνου να έχουμε το περιθώριο να δούμε πώς θα ισορροπήσει το σύστημα. Εάν δεν δούμε πώς θα ισορροπήσει το σύστημα, κάθε άλλη συζήτηση είναι πρώιμη».

«Πρώτα να φτιάξουμε το σύστημα να λειτουργεί, θα δίνουμε τις δωρεάν υπηρεσίες για την συνταγογράφηση και την εξέταση από τους συμβεβλημένους και τον οικογενειακό γιατρό στους ασφαλισμένους μας και αφού το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί, θα δούμε τι θα κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή