«Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί ο πόλεμος»

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 17:24
UPD:17:27
REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), σημειώνει ότι ο  διάλογος με τη Ρωσία είναι αναγκαίος για την ειρήνη και την πολιτική λύση από τη μια πλευρά, και για κάθε πολιτική της Ε.Ε. στην περιοχή, από την άλλη.

A- A A+

Υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέρει με ανακοίνωσή του το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το οποίο ωστόσο εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις και τονίζει ότι η δημοκρατία και η ειρηνική λύση παραμένει ο μοναδικός σωστός δρόμος.

Υπογραμμίζει δε ότι αυτό που επείγει είναι ο πολιτικός διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Σημειώνει ότι ο  διάλογος με τη Ρωσία είναι αναγκαίος για την ειρήνη και την πολιτική λύση από τη μια πλευρά, και για κάθε πολιτική της Ε.Ε. στην περιοχή, από την άλλη. Η συνεργασία πρέπει να πάρει τη θέση του ανταγωνισμού επιρροής.

Σε αναφορά για τον ουκρανικό λαό σημειώνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα πάρει τον έλεγχο του μέλλοντός του μέσω κοινοβουλευτικών εκλογών, για την εγκαθίδρυση νόμιμης εξουσίας σε ένα ενδυναμωμένο δημοκρατικό πλαίσιο.

Όσον αφορά στους φυσικούς πόρους της χώρας, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην ανακοίνωση που δημοσιεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι ο έλεγχος των φυσικών πηγών της χώρας και οι βασικές επιλογές για διεθνείς συνεργασίες πρέπει να ανήκουν στους Ουκρανούς.

«Ο διαμελισμός της χώρας μπορεί να αποφευχθεί. Ο κυρίαρχος λαός μπορεί να αποφασίσει, να κάνει την Ουκρανία μια ανεξάρτητη χώρα, απαλλαγμένη από τη διαφθορά, τις ολιγαρχίες και τη βία της ακροδεξιάς» αναφέρει και καταλήγει καταδικάζοντας κάθε  προσπάθεια, όπως λέει, απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και τις επιθέσεις των φασιστών και των ακροδεξιών εξτρεμιστών εναντίον των μελών και των γραφείων του.

«Οι αρχές πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στη δικαιοσύνη» καταλήγει το ΚΕΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή