Μπάσκετ Α1: Πέρασε από την Πάτρα ο Ολυμπιακός

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 19:29
UPD:19:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε τη βοήθεια του Βασίλη Σπανούλη για να περάσει με νίκη από τον Πάτρα (76-67) επί του Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν αγωνίστηκε λόγω τενοντίτιδας στο αριστερό γόνατο και γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβει τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο.

Σοβαροί από το πρώτο λεπτό, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν άφησαν περιθώριο στον Απόλλωνα να μείνει κοντά στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και σε συνδυασμό με τα τρίποντα των Μάντζαρη και Περπέρογλου η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε 7-18.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 16-23 με την έναρξη της β΄ περιόδου, αλλά Πρίντεζης, Σλούκας και το τρίποντο του Λοτζέσκι διαμόρφωσαν το 16-30. Ο Ολυμπιακός μέχρι το ημίχρονο είχε μαζέψει 25 ριμπάουντ έναντι των 17 του Απόλλωνα, ενώ είχε ευστοχήσει σε διπλάσια δίποντα και τρίποντα από τον αντίπαλό του.

Πολύ καλό ξεκίνημα για την ομάδα της Πάτρας στην τρίτη περίοδο, με τους Ρος, Ουίλσον, Μπολντς και Μιλουτίνοβιτς να τραβούν το σκορ και να μειώνουν σε 41-46. Ο πρωταθλητής Ευρώπης αποδεικνυόταν επιρρεπής στα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Ντάνστον, Σλούκας και Περπέρογλου επανέφεραν όμως σε διψήφιο νούμερο την τιμή της διαφοράς (41-51). Μέχρι το 30΄, ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρότητα και με πολυφωνία στην επίθεση ξέφυγε με 45-61, πριν διαμορφώσει το 47-61, με λέι απ ο Αργυρόπουλος.

Στην τελευταία περίοδο ο Απόλλωνας δημιούργησε εντυπωσιακές φάσεις με πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς του, μείωσε σε 64-71 με λέι απ του Ρος 34΄΄ πριν τη λήξη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν φοβήθηκε ούτε μετά το τρίποντο του Ουίλσον (67-72), καθώς ο Μάντζαρης ήταν εύστοχος και στις 4 βολές που κλήθηκε να εκτελέσει για το τελικό 67-76.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις