Συνεχείς διαψεύσεις για πρόωρες εκλογές και αντιπαράθεση για την οικονομία

Γ. Παπανδρέου: Σοβαρό προϋπολογισμό δεν έχουμε
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2004 16:48
A- A A+

Υπό την εκκωφαντική σιγή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε συνεχείς διαψεύσεις περί πιθανής πρόωρης προσφυγής στις κάλπες προβαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

«Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τετραετή θητεία», επανέλαβε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βαγγέλης Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Αντώναρος είπε ότι πάγια τακτική είναι να μην σχολιάζονται οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ωστόσο σε ερώτηση για την ανάγκη επίτευξης συναίνεσης στο θέμα της οικονομίας, όπως το έθεσε χθες ο κ. Μητσοτάκης -που υποδεικνύει πρόωρες εκλογές, ως λύση για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας- ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει συνομιλίες με τα κόμματα προς το σκοπό αυτό.

Ωστόσο, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν την αντιπαράθεση για την οικονομία, μετά και την ανακοίνωση των βασικών μεγεθών του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

«Η ανάπτυξη και η προσπάθεια τομών στο ελληνικό κράτος, απαιτούν ένα σοβαρό προϋπολογισμό. Σοβαρό προϋπολογισμό δεν έχουμε. Οι ανακοινώσεις του κ. Αλογοσκούφη καθόλου δε μας εφησυχάζουν.

Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός αυτός αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα της Κυβέρνησης, δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζει τα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας με σοβαρό τρόπο, και βεβαίως, φορτώνει βάρη στο μέσο Έλληνα, στην οικογένεια, στον εργαζόμενο, στο μισθωτό», δήλωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, και επανέλαβε στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της διαφάνειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή