Σιγκαπούρη: Στο γάλα το μυστικό του εμβολίου κατά του SARS

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Strait Times»
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 11:06
A- A A+

Το κλειδί του εμβολίου εναντίον του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), που προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων το 2003, ίσως να βρίσκεται στο γάλα, σύμφωνα με επιστημονική ανακάλυψη τα απτοελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα Strait Times της Σιγκαπούρης.

Ερευνητές επέτυχαν να προκαλέσουν σε ποντίκια ανοσία έναντι συγγενούς με την άτυπη πνευμονία ιού διατρέφοντάς τα με γενετικά τροποποιημένο βακτήριο γαλακτικού οξέος, που βρίσκεται σε ορισμένα ποτά με βάση το γάλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εμβόλιο που τυχόν θα παραχθεί με βάση αυτήν την ανακάλυψη θα μπορεί να χορηγείται μέσω της απλής κατανάλωσης ποτών ή τροφίμων, τονίζει ο καθηγητής Λι Γιουάν Κουν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Αυτό θα επιτρέψει να ξεπερασθεί ο φόβος που έχουν οι άνθρωποι για τις ενέσεις, καθώς και η ανάγκη εκπαίδευσης προσωπικού. Πρόκεται για φθηνό και αποτελεσματικό μαζικό εμβολιασμό», πρόσθεσε ο καθηγητής αναφέροντας ως πεδίο εφαρμογής τις αναπτυσσόμενες χώρες, «οι οποίες έχουν και τις μεγαλύτερες ανάγκες».

Κλινικές δοκιμές θα αρχίσουν σε λίγα χρόνια, διευκρίνισε ο καθηγητής. Η Κίνα πραγματοποιεί ήδη κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου που χορηγείται με ένεση και τα πρώτα αποτελέσματα του οποίου θεωρούνται ενθαρρυντικά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή