ΠΓΔΜ : Σκεπτικισμός για την επιτυχία της επιχείρησης αφοπλισμού

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2001 07:25
UPD:07:57
A- A A+

Φθάνουν σταδιακά στην ΠΓΔΜ οι άνδρες της Νατοϊκής δύναμης, που θα επιβλέψουν τον αφοπλισμό των Αλβανών ανταρτών, την ίδια ώρα που έντονος είναι ο σκεπτικισμός τόσο για την επιτυχία της επιχείρησης, όσο και για το διάστημα που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωσή της, με την αποχώρηση των συμμαχικών στρατευμάτων.

Χθες, αναχώρησε από το Πολύκαστρο Κιλκίς η διοίκηση του 525ου Μηχανοκίνητο Τάγματος, ενώ σήμερα και αύριο μεταβαίνει στην ΠΓΔΜ η κύρια δύναμη. Η Μ. Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει σε 1.900 τους στρατιώτες που θα στείλει στην περιοχή, ενώ το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την αποστολή 500 ανδρών.

«Δεν έχω αυταπάτες ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει όμως να είμαστε παρόντες«, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλου.

Επιφυλάξεις όμως εξέφρασε και η Σκοπιανή υπουργός Εξωτερικών Ιλίνκα Μίτρεβα, η οποία συναντήθηκε χθες στην Αθήνα με την πολιτική υγεσία της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή