Νέος φάκελος στη Βουλή για υπόθεση που αφορά το ΥΕΝ

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 12:05
UPD:12:06
A- A A+

Νέος φάκελος θα διαβιβαστεί στη Βουλή με το ερώτημα της διερεύνησης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, αυτή τη φορά για παλαιότερη υπόθεση (τεσσάρων ετών) που αφορά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η υπόθεση αφορά τη διαχείριση χρηματικού ποσού που καταβλήθηκε στο Λιμενικό Σώμα από την αμερικανική κυβέρνηση ως επιβράβευση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης.

Ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Ανωμερίτης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, χαρακτήρισε την υπόθεση ήσσονος σημασίας και τόνισε ότι το όλο θέμα εντάσσεται στο κλίμα σκανδαλολογίας που προσπαθεί να επιβάλει η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το θέμα αφορά διαφωνία στους κόλπους του Λιμενικού για τον τρόπο αξιοποίησης ποσού 760.000 ευρώ το οποίο είχε δοθεί ως δωρεά από την αμερικανική κυβέρνηση (να καταβληθούν για την αγορά όπλων ή για άλλους τρόπους εκσυγχρονισμού του Λ.Σ.).

«Αν νομίζουν ότι με τέτοιες υποθέσεις μπορούν να δημιουργούν πολιτικά θέματα, κάνουν μεγάλο λάθος», υπογράμμισε ο κ. Ανωμερίτης

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή