Φ. Σαχινίδης: Απαράδεκτη η επιλογή Παπαθανασίου για τα ΕΛΠΕ

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 14:16
UPD:14:21
EUROKINISSI

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιπππος Σαχινίδης (φωτ. αρχείου) τονίζει ότι «ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα».

A- A A+

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης την επιλογή του Γιάννη Παπαθανασίου για τη θέση του προέδρου στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Όπως αναφέρει, ως τελευταίος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

«Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, «με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα».

«Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.

Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%», συνεχίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς, για τους παραπάνω λόγους, καλεί την κυβέρνηση να του ζητήσει άμεσα να παραιτηθεί.

«Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιο "έλλειμμα (2009)" ...αξιοπιστίας!», ήταν το λακωνικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή