Διαθέσιμο το Service Pack 1 του Office 2013

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 12:11
UPD:12:11
REUTERS/MIKE BLAKE

Όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, στο Service Pack 1 περιλαμβάνονται όλες οι αναβαθμίσεις που έχει εκδώσει η Microsoft για το Office 2013, από το λανσάρισμά του στην αγορά (το Νοέμβριο του 2012) έως και τον Ιανουάριο του 2014.

A- A A+

Η Microsoft έκανε διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση της σουίτας εφαρμογών γραφείου Office 2013, η οποία θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το λειτουργικό σύστημα Windows 8.1.

Η αναβάθμιση αφορά τους «παραδοσιακούς» κατόχους της σουίτας εφαρμογών, δηλαδή όσους έχουν μία stand-alone έκδοση και την έχουν εγκαταστήσει στον υπολογιστή ή την ταμπλέτα τους. Χρήστες που έχουν αποκτήσει το Office 2013 μέσω Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των χρηστών του Office 365, κατέχουν ήδη την πλέον ενημερωμένη έκδοση ή αυτή η ενημέρωση θα γίνει αυτόματα στην επόμενη σύνδεση.

Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μέσω του Microsoft Download Center σε εκδόσεις των 32bit και 64bit. Μετά την αναβάθμιση οι εφαρμογές του Office θα είναι στην έκδοση 15.0.4569.1506 ή υψηλότερη. Για όσους δεν επιθυμούν να προχωρήσουν στην παραπάνω, χειροκίνητη, διαδικασία, η Microsoft ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων 30 ημερών η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσω του Microsoft Update.

Όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, στο Service Pack 1 περιλαμβάνονται όλες οι αναβαθμίσεις που έχει εκδώσει η Microsoft για το Office 2013, από το λανσάρισμά του στην αγορά (το Νοέμβριο του 2012) έως και τον Ιανουάριο του 2014.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο SP1 είναι η καλύτερη υποστήριξη των Windows 8.1 σε συνδυασμό με συγκεκριμένο υλικό hardware, όπως τα «precision touchpads» που έχουν ενσωματωθεί σε ορισμένα πρόσφατα μοντέλα laptops ή την υποστήριξη οθονών υψηλής ευκρίνειας.

Επίσης, περιλαμβάνονται και μικρής σημασίας διορθώσεις όπως η μετονομασία του SkyDrive σε OneDrive και του SkyDrive Pro σε OneDrive for Business. Φυσικά σημαντικότερη αναβάθμιση όλων είναι η διόρθωση διαφόρων θεμάτων ασφαλείας της σουίτας.

Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε αναβαθμίσεις (Service Packs) και για τα SharePoint και Exchange. Το Exchange SP1 προσφέρει ενισχυμένη ασφάλεια, βελτιώσεις στο περιβάλλον χρήσης και υποστήριξη του Windows Server 2012 R2, ενώ ανάλογες αναβαθμίσεις περιλαμβάνει και το SharePoint Server SP1.

Προτεινόμενα για εσάς