Ο Σρέντερ «βλέπει» ομοφωνία για διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 19:33
UPD:19:51
A- A A+

Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εκτίμησε σήμερα από την Πράγα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πιθανώς να αποφασίσει ομόφωνα το Δεκέμβριο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Υπάρχουν καλές πιθανότητες για αναγκαία ομοφωνία», δήλωσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την Τετάρτη την έκθεση προόδου, και όπως δήλωσε ο Φινλανδός Επίτροπος αρμόδιος για τη βιομηχανία, Ολι Ρεν, η Κομισιόν θα εισηγείται την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της Κομισιόν μιλάει ανοιχτά για το «πράσινο φως» της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι ο κ. Ρεν στη νέα Επιτροπή αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο για τη Διεύρυνση.

«Θα χρειαστούμε έναν μηχανισμό ελέγχου πολύ πιο προωθημένο, ώστε να μπορούμε να κάνουμε την αποτίμηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τη δημοκρατία, και αυτό θα περιλαμβάνεται επίσης στις συστάσεις της Επιτροπής», αποκάλυψε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Ρεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή