Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή ΜΚΟ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 15:44
UPD:15:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Με επίθεση απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εργασίας για την αμειβόμενη, όπως λέει, εμπλοκή ΜΚΟ στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας της περιόδου 2011-2012.

Όπως υποστηρίζει το κόμμα της κυβέρνησης, για μια φορά ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, με μια ανερμάτιστη και τυχοδιωκτική αντιπολιτευτική πρακτική, να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Κάνοντας λόγο είτε για μεγίστη υποκρισία είτε πλήρη άγνοια της πραγματικότητας, σημειώνει: 

  • Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας υλοποιήθηκε τότε, με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα για 57.500 ανέργους με χρηματοδότηση από το ΕΚΤ
  • Η επιλογή των ωφελουμένων έγινε αποκλειστικά με κριτήρια και εποπτεία του ΑΣΕΠ για πρώτη φορά σε τέτοια προγράμματα
  • Για τους ενδιάμεσους φορείς, που η συμμετοχή τους προβλεπόταν από το ίδιο το πρόγραμμα και την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν υπήρξε καμιά προμήθεια ή αμοιβή, παρά μόνο η κάλυψη δαπάνης για την υλοποίηση του προγράμματος και μόνο και στη βάση αντίστοιχων παραστατικών.
  • Ο έλεγχος του έργου έγινε από πενταμελή επιτροπή που αποτελούσαν πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, εγκατεστημένοι στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης  Κοινοτικών Πόρων
  • Για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα φορείς, υποχρεώθηκαν να αναρτήσουν, και αυτό ήταν μέσα στους όρους της προκήρυξης, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας τη σύνθεσή τους και τα μέλη του Δ.Σ.

Υπενθυμίζει ακόμη πως το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας υλοποιήθηκε κατά τα 3/4 περίπου από τα κατά τόπους Ινστιτούτα της ΓΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ και Επιμελητήρια.

Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση τότε διά του αρμοδίου Υπουργού Εργασίας, είχε ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στείλουν εκπροσώπους τους, που μπορούν να παρακολουθήσουν όχι μόνο το συγκεκριμένο αλλά και κάθε άλλο πρόγραμμα, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή