Κέρι: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν αποτελούν αναμέτρηση μεταξύ Δύσης-Ανατολής

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 08:36
UPD:08:59
REUTERS/POOL

U.S. Secretary of State John Kerry (R) speaks to the media next to British Foreign Secretary William Hague at Winfield House, the residence of the U.S. Ambassador to Britain, in London November 24, 2013. REUTERS/Carolyn Kaster/Pool (BRITAIN - Tags: POLITICS)

A- A A+

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν πρέπει να θεωρούνται ως ένα σενάριο Δύσης εναντίον Ανατολής, υποστήριξε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, μετά τη συνάντησή του με τον βρετανό ομόλογό του, Ουίλιαμ Χέιγκ.

Όπως είπε, το θέμα δεν είναι αν η Ουκρανία θα επιλέξει τη Ρωσία, τις ΗΠΑ ή κάποια άλλη χώρα, αλλά το δικαίωμα των Ουκρανών να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Δήλωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και άλλες χώρες «για να βεβαιωθούν ότι από αυτή την ημέρα θα υπάρχει ειρήνη στη χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ΗΠΑ και η Βρετανία «αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο την κατάσταση». «Πρόκειται για τα δικαιώματα ενός ελεύθερου λαού και μιας ελεύθερης δημοκρατικής Ουκρανίας να πάρει της δικές της αποφάσεις».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή