Ο Κάρλο Αντσελότι των ρεκόρ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 14:58
UPD:15:00
REUTERS/SERGIO PEREZ

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι το πρόσωπο της επιτυχίας σε αυτή την εντυπωσιακή επιστροφή της «βασίλισσας». 

A- A A+

Μετά τους αγώνες του περασμένου σαββατοκύριακου η Ρεάλ Μαδρίτης είναι, πλέον, η μοναδική ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα που μπορεί να ξεπεράσει τους 100 πόντους ως τη λήξη του, φτάνοντας μάξιμουμ στους 102.

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι το πρόσωπο της επιτυχίας σε αυτή την εντυπωσιακή επιστροφή της «βασίλισσας». Ο Ιταλός τεχνικός λογίζεται ήδη ως ο καλύτερος ρούκι προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, αφού με 20 νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες ξεπέρασε το ρεκόρ του Πελεγκρίνι.

Με 63 πόντους από τους συνολικά 75 που θα μπορούσε να έχει κατακτήσει ύστερα από 25 αγωνιστικές, ο Αντσελότι υπέγραψε από τώρα την τρίτη καλύτερη εκκίνηση όλων των εποχών για τη Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω από τις ομάδες των Μιγκέλ Μουνιόθ την περίοδο 1960-1961 (θα είχε 68 βαθμούς με την εφαρμογή του τρίποντου) και Ζοζέ Μουρίνιο (2011-2012), που είχε συγκεντρώσει 67 πόντους.

ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Μιγκέλ Μουνιόθ
Κάτοχος της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στην ιστορία του συλλόγου. Με αυτόν στον πάγκο η Ρεάλ είχε το καλύτερο μέχρι σήμερα ξεκίνημα στο ισπανικό πρωτάθλημα για τις πρώτες 25 αγωνιστικές, μετρώντας 22 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Λίο Μπενάκερ
Ο Ολλανδός δημιούργησε το δικό του  ρεκόρ διατηρώντας τους «μπλάνκος» αήττητους για 34 συνεχείς αγώνες την περίοδο 1988-1989. Η Ρεάλ του Αντσελότι μετρά ήδη 26 παιχνίδια χωρίς ήττα, συμπεριλαμβανομένων του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μανουέλ Πελεγκρίνι
Ήταν ο καλύτερος «πρωτάρης» προπονητής της Ρεάλ ως το περασμένο Σάββατο, πριν τον εκτοπίσει ο Αντσελότι. Ο Χιλιανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε έως τότε την καλύτερη εκκίνηση, με 20 νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ζοζέ Μουρίνιο
Κατάκτησε το πρωτάθλημα των ρεκόρ (βαθμών, γκολ) τη σεζόν 2011-2012 και είναι δεύτερος στην άτυπη κατάταξη των πιο επιτυχημένων τεχνικών του συλλόγου, πίσω από τον Μουνιόθ, καθώς στο ίδιο διάστημα η ομάδα του είχε σημειώσει 22 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις