ΥΠΕΣ: Καταγεγραμμένο το 60% των ΝΠΙΔ των δήμων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 11:39
UPD:11:42
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

A- A A+

Το 60% των 751 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των δήμων έχει καταγραφεί, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη στους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβρ. Αβραμίδη και Γ. Δημαρά για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

Ο Γ. Μιχελάκης επισημαίνει ότι στο υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρθηκαν έως 31.12.2013 πιστώσεις συνολικού ύψους 948,1 εκατ. ευρώ περίπου, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του υπουργείου καθώς και των εποπτευόμενων φορέων του. Από τα 948,1 εκατ. πραγματοποιήθηκαν πληρωμές περίπου 835,1 εκατ. ευρώ.

«Ελπίζουμε ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε εικόνα και για τα ΝΠΙΔ των δήμων. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν 751 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί σε ποσοστό 60% και συνεχίζουμε, ευελπιστώντας στο επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε πλήρη καταγραφή», αναφέρει ο Γ. Μιχελάκης επισημαίνοντας ότι στους ΟΤΑ συνεχίζεται η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα.

Η αξιολόγηση των δομών των Δήμων διενεργείται από το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και την Task Force, υπενθυμίζει ο υπουργός δηλώνοντας πως το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή