Τουρκία: «Προϊόν μοντάζ οι συνομιλίες Ερντογάν με τον γιο του»

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 07:22
UPD:07:33
REUTERS/UMIT BEKTAS

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

A- A A+

Αναληθείς και «προϊόν ανήθικου μοντάζ» χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του τούρκου πρωθυπουργού, τις ηχητικές συνομιλίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και έφεραν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λέει στον γιο του, Μπιλάλ, να «ξεφορτωθεί» μεγάλα χρηματικά ποσά την ημέρα που αποκαλύφθηκε η είδηση της έρευνας στην κυβέρνησή του για διαφθορά.

Στις ηχογραφήσεις, οι οποίες ανέβηκαν αργά τη Δευτέρα στο YouTube, ακούγεται μία φωνή που υποτίθεται ότι είναι του Ερντογάν να λέει στον γιο του να απομακρύνει από το σπίτι του μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πατέρας και γιος φέρεται να να συζητούν πώς να μειώσουν τα κονδύλια στο «μηδέν», διαμοιράζοντάς τα σε διάφορους επιχειρηματίες. Σε ένα σημείο ακούγεται η «φωνή» του Μπιλάλ να λέει ότι πρέπει να «εξαφανιστούν» ακόμα 30 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτής της βρώμικής συνωμοσίας, η οποία έχει ως στόχο τον πρωθυπουργό της χώρας μας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του τούρκου πρωθυπουργού.

EURONEWSGREEK

Μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης των αρχείων, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση και κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με αυτή τη λάσπη και αυτό το βάρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή