Διεθνή διάσκεψη για την Ουκρανία ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 17:40
UPD:17:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του στη Βουδαπέστη, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Janos Martonyi.

A- A A+

Την ανάγκη μιας διεθνούς διάσκεψης με αντικείμενο τα οικονομικά προβλήματα της Ουκρανίας δήλωσε ότι θα προτείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος από τη Βουδαπέστη.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος συμμετέχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Visegrad (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία) και των Βαλκανίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι συζητήθηκε αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, έκανε λόγο για δύο προτεραιότητες που πρέπει να λάβει υπόψη της η παγκόσμια κοινότητα.

Η πρώτη αφορά το διορισμό μιας νέας συνεκτικής κυβέρνησης που θα έχει την πραγματική δυνατότητα να προστατεύσει τη σταθερότητα και τη δημόσια τάξη.

Η δεύτερη (που, όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι «προσωπική» του πρόταση, την οποία θα συζητήσει στο πλαίσιο της Ε.Ε) αναφέρεται στη διοργάνωση μιας «Διεθνούς Διάσκεψης» (στην οποία θα λάβουν μέρος η Ε.Ε, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ, άλλοι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί και χώρες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή τη «διεθνή προσπάθεια») η οποία θα έχει ως αντικείμενο τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ουκρανίας.

'Οπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, προέχει να αποφευχθεί κάθε μορφή άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, η οποία θα οδηγήσει την Ουκρανία στην πραγματική καταστροφή.

Ακόμη ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως το πρόβλημα της Ουκρανίας, οι οικονομικές και δημοσιονομικές διαστάσεις του, δεν είναι μόνο γεωπολιτικές ή περιφερειακές, είναι καθολικές και δημιουργούν παγκόσμιες προκλήσεις.

«Το ηθικό και πολιτικό μας καθήκον είναι επομένως, να αναζητήσουμε μια σοβαρή, ευφυή, ευέλικτη και εφαρμόσιμη απάντηση», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή