Ουκρανία: Καταζητούμενος για μαζικές δολοφονίες ο Γιανουκόβιτς

Άγνωστο το πού βρίσκεται ο καθαιρεθείς ουκρανός πρόεδρος
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 10:32
UPD:13:16
REUTERS/KONSTANTIN CHERNICHKIN

Η αστυνομία της Ουκρανίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς εξέδωσε η ουκρανική αστυνομία, όπως γνωστοποίησε ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικών Άρσεν Αβάκοφ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

«Έχει ανοίξει επισήμως η υπόθεση για τις μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών», αναφέρει ο κ. Αβάκοφ και συμπληρώνει: «Ο Γιανουκόβιτς και άλλοι άνθρωποι υπεύθυνοι για αυτές κηρύχθηκαν καταζητούμενοι».  

EURONEWSGREEK

Σύμφωνα με τον κ. Αβάκοφ, ο αποπεμφθείς πρόεδρος έφυγε το βράδυ της Κυριακής με αυτοκίνητο προς άγνωστο προορισμό από μία ιδιωτική κατοικία στην Κριμαία, φορώντας κουκούλα και συνοδεία ενός συνεργάτη του. 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης από την προεδρία του κ. Γιανουκόβιτς και αποφάσισε τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου. 

EURONEWSGREEK

Ο κ. Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο με ελικόπτερο την Παρασκευή, εν μέσω της κλιμακούμενης εξέγερσης κατά της εξουσίας του και ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας περισσότεροι από 80 άνθρωποι. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή