Π. Καμμένος για Κυπριακό: Η Κοινή Διακήρυξη οδηγεί σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 13:28
UPD:13:36
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

A- A A+

«Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που καλείται ένας λαός να συμφωνήσει να καταργηθεί το κράτος του», δήλωσε από την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, με την Κοινή Διακήρυξη δεν διασφαλίζεται η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά δημιουργείται ένα μόρφωμα συνεταιρικά με τους κατακτητές του νησιού.

Όπως υποστήριξε, η Κοινή Διακήρυξη οδηγεί μεταξύ άλλων σε απαράδεκτη Συνομοσπονδία, στην τριχοτόμηση του νησιού και σε συνδιαχείρηση και με την Τουρκία, των αποθεμάτων του φυσικού αερίου.

«Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν τα έθνη παίρνουν αποφάσεις, είναι αποφάσεις που δεν γυρνούν πίσω», τόνισε και πρόσθεσε ότι με την οικονομική - ανθρωπιστική κρίση και τα μνημόνια σε εξέλιξη, είναι η χειρότερη στιγμή για διαπραγματεύσεις στα εθνικά θέματα.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να συμφωνηθεί μία κοινή εθνική γραμμή τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ωστόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε.

Μετά από αυτή την άρνηση, όπως είπε, το κόμμα του ζήτησε τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για αυτά τα εθνικά μας θέματα.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε συνεργασία με τα κόμματα και εκείνες τις προσωπικότητες της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, που λένε όχι στη Κοινή Διακήρυξη, θα επιτελέσουμε την εθνική μας υποχρέωση να διαμορφώσουμε την εθνική μας θέση. Αυτό είναι και το μήνυμά μας σε εκείνους που πέρα όλων των άλλων, ασκούν μυστική διπλωματία», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή