EURO 2016: Η...καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στη Νίκαια

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 13:47
UPD:15:55
EPA/FEDERICO GAMBARINI
A- A A+

Η μεσογειακή πόλη της Νίκαιας και το παγκοσμίου φήμης καρναβάλι της παρέχουν το απόλυτα εορταστικό σκηνικό ενόψει της αυριανής (ώρα έναρξης 13:00, live Eurosport) κλήρωσης των προκριματικών του EURO 2016 της Γαλλίας, εκδήλωση που θα τελεστεί στο "Palais des Congrès Acroprolis".

Η φημισμένη...πολύχρωμη παρέλαση των λουλουδιών της γαλλικής πόλης, η οποία γιορτάζει το καρναβάλι θα είναι το επίκεντρο τη σημερινή ημέρα, αλλά 24 ώρες αργότερα η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη στη μεσογειακή πόλη και στο "Palais des Congrès Acroprolis", όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η αυριανή ημέρα είναι αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο, καθώς διάσημα πρόσωπα που έχουν «σφραγίσει» με την παρουσία τους το λαοφιλέστερο των αθλημάτων, παίκτες, προπονητές,παλαίμαχοι και εν ενεργεία, θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την πόλη του γαλλικού νότου. Εκεί όπου για πρώτη φορά οι 53 εθνικές ομάδες της «Γηραιάς Ηπείρου» θα μάθουν τους αντιπάλους τους στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ιφαντίνο και οι παλαίμαχοι πρωταθλητές Ευρώπης, Ρούουντ φαν Νιστελρόι, Βισέντ Λιζαραζού. Οι προαναφερθέντες θα πλαισιώνονται από 13 πρώην τερματοφύλακες, που έχουν πανηγυρίσει το τρόπαιο, μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος, Φαμπιάν Μπαρτέζ (πανηγύρισε με τη Γαλλία την κατάκτηση του EURO 2000), ο οποίος, μάλιστα, θα είναι αυτός που θα φέρει το τρόπαιο στη κεντρική σκηνή του συνεδριακού κέντρου.

Άλλοι πέντε πρώην πρωταθλητές Ευρώπης , ανάμεσά τους και ο Αντώνης Νικοπολίδης (2004) και οι Ίβο Βίκτορ ( Τσεχοσλοβακία, 1976 ) , Αντρέας Κέπκε ( Γερμανία, 1996 ), Ντίνο Τζοφ ( Ιταλία, 1968) και Πέτερ Σμάιχελ ( Δανία, 1992 ), είναι μεταξύ εκείνων που θα κάνουν το διαχωρισμό των ομάδων σε έξι γκρουπ, με βάση προκριματικά και τα τελικά αποτελέσματα του τουρνουά από το Μουντιάλ 2010 και το EURO 2012, αλλά και την κατάταξή τους στα προκριματικά του επερχόμενου Μουντιάλ.

Από τη διαδικασία της κλήρωσης θα  προκύψουν οι 9 όμιλοι της προκριματικής φάσης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, γεγονός που θα τη βοηθήσει να αποφύγει μεγαθήρια του ποδοσφαίρου και να έχει καλύτερη κλήρωση.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της κλήρωσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στη διαδικασία των προκριματικών θα συμμετέχει και η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, δηλαδή η Γαλλία, ωστόσο, τα παιχνίδια της δεν θα έχουν βαθμολογική σημασία και θα εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει της τελικής φάσης.

Επίσης, ντεμπούτο σε διεθνή διοργάνωση θα κάνει το Γιβραλτάρ.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία,  Πορτογαλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ρωσία.
2ο: Ουκρανία, Κροατία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Ιρλανδία.
3ο: Σερβία, Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Νορβηγία, Σλοβακία, Ρουμανία, Αυστρία, Πολωνία.
4ο: Μαυροβούνιο, Αρμενία, Σκοτία, Φινλανδία, Λετονία, Ουαλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λευκορωσία.
5ο: Ισλανδία, Β. Ιρλανδία, Αλβανία, Λιθουανία, Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Γεωργία, FYROM.
6ο: Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Νησιά Φαρόε, Μάλτα, Ανδόρα, Άγιος Μαρίνος, Γιβραλτάρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις