ΟΗΕ: Σύνοδος κορυφής για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 20:31
UPD:20:34
REUTERS/ERIC THAYER

Τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

A- A A+

Σύνοδος κορυφής για την κλιματική αλλαγή θα διεξαχθεί, με πρωτοβουλία του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Μπαν Κι Μουν ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόνισε ότι το 2014, πρέπει να μετατραπεί η μεγαλύτερη συλλογική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία για κοινή πρόοδο προς ένα βιώσιμο μέλλον.

«Είναι η χρονιά για κλιματική δράση. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε περισσότερο. Οι ελπίδες μας για εξάλειψη της φτώχειας, την επίτευξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας μέχρι το 2015 και η εφαρμογή της φιλόδοξης ατζέντας ανάπτυξης πέρα από το 2015, στηρίζεται στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης τώρα. Το κόστος της αδράνειας θα αυξηθεί» είπε.

Καταλήγοντας, ο Μπαν Γκι-μουν ανέφερε ότι οι χώρες έχουν συμφωνήσει να οριστικοποιήσουν μια φιλόδοξη νομική συμφωνία για την κλιματική αλλαγή μέχρι το 2015.

Αυτή η σύνοδος, κατέληξε ο γ.γ. του ΟΗΕ έχει στόχο τις λύσεις και όχι τις διαπραγματεύσεις είπε και πρόσθεσε ότι έχει προσκαλέσει όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, μαζί με επικεφαλής επιχειρήσεων και χρηματοδοτών, εκπροσώπους αυτοδιοίκησης και ομάδες πολιτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή