Η επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 20:29
UPD:20:39
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση των Αποφοίτων Harvard, στο Ζάππειο την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

A- A A+

Εκπλήξεις έκρυβε η χθεσινή ομιλία στο Ζάππειο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εκδήλωση των αποφοίτων φοιτητών του Χάρβαρντ.

Κι αυτό διότι ο πρώην Πρωθυπουργός, στη δεύτερη ομιλία του εντός Ελλάδας από τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2011 που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, προανήγγειλε επί της ουσίας την πρόθεση επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Σε πρώτη φάση μέσω δημόσιων παρεμβάσεών, λένε συνεργάτες του. Και πάντα με όχημα το ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι συνεργάτες θεωρούν ότι η στάση του μέχρι τώρα να μην αναφέρεται στα γεγονότα εκείνα, και ειδικά στην είσοδο της χώρας στο πρώτο μνημόνιο, ήταν λάθος.

Η σιωπή, λένε, γύρω από το παρασκήνιο εκείνης της απόφασης είχε να κάνει με το γεγονός ότι και μόνο η αναφορά στη λέξη μνημόνιο έχει αρνητικό πρόσημο, αλλά ήταν λάθος.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος από εδώ και στο εξής να υπερασπιστεί την απόφασή του, την οποία μάλιστα θεωρεί ιστορική για τη χώρα με δεδομένο ότι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο άλλος δρόμος ήταν η χρεοκοπία.

Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Παρέλαβε, όπως λένε οι συνεργάτες του στις λιγοστές δημόσιες παρεμβάσεις τους, μια πτωχευμένη χώρα από τα πεπραγμένα κυρίως της πενταετίας των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή και με «πειραγμένα» στοιχεία.

Όσο για το ζήτημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο ίδιος είπε στους απόφοιτους του Χάρβαρντ ότι ήταν εκείνος που ως υπουργός Εξωτερικών έφτιαξε ένα πλαίσιο λειτουργίας, με το μητρώο και τον έλεγχο από τη Βουλή των πεπραγμένων των ΜΚΟ, χωρίς όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, αποτελέσματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή