UEFA: Σύγχρονα γήπεδα υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο Μισέλ Πλατινί

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 16:45
UPD:16:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχεται αναμνηστικό δώρο από τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Η παρουσία του Γάλλου κορυφαίου παράγοντα στην χώρα μας (παρακολούθησε χθες το ματς, ΠΑΟΚ-Μπενφίκα, ενώ την Παρασκευή συνέφαγε με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη) μόνο…εθιμοτυπική δεν ήταν, καθώς βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησε γι’ αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έχει ετοιμάσει το σχέδιο νόμου για το εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ποδοσφαιρικών γηπέδων. Οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες ενημέρωσαν τον «ισχυρό άνδρα» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ότι τα γήπεδα στα οποία διεξάγονται αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Football League θα εκσυγχρονιστούν σύντομα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση των θεατών.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα καταθέσει σε λίγες ημέρες στη Βουλή ο Σταύρος Καλαφάτης και αναμένεται να έχει ψηφιστεί πριν την αναχώρηση του για τον προεκλογικό του αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αναμένεται να δοθεί λύση σε εκκρεμότητες άνω των 30 ετών που αφορούν υφιστάμενες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων που χρησιμοποιούνται και για τη διενέργεια αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της A’ και B’ Eθνικής Kατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League), για τις οποίες απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους ελληνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (UEFA).
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις