Μείωση της εγγύησης Κοντομηνά στα 4 εκατ. εισηγείται η εισαγγελέας

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 18:56
UPD:19:03
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του Δημήτρη Κοντομηνά (φωτ. αρχείου) η Εισαγγελέας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής και είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

A- A A+

Να μειωθεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ η χρηματική εγγυοδοσία των 5 εκατομμυρίων που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, κατηγορούμενο για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εισηγείται στον ανακριτή η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Προσφυγή για μείωση της εγγύησης, βάσει της οποίας αφέθηκε ελεύθερος, είχε υποβάλει ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του η Εισαγγελέας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγης και είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυλακιστεί, σε αντίθεση με τον ανακριτή ο ποίος έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ και τους περιοριστικών όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Τη διαφωνία των λειτουργών της Δικαιοσύνης έλυσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο με βούλευμά του τάχθηκε με πλειοψηφία 2-1 υπέρ της άποψης του ανακριτή. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή