Περισσότεροι από 2.000 Αμερικανοί και Ιρακινοί στρατιώτες σε επιχείρηση κατά ανταρτών

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2004 18:33
UPD:18:35
A- A A+

Επιχείρηση κατά των Ιρακινών ανταρτών διεξάγεται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Μπάμπιλ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 Αμερικανών και Ιρακινών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Η επιχείρηση αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας των υπό αμερικανική διοίκηση δυνάμεων να ενισχύσουν την ασφάλεια εν όψει των εκλογών του Ιανουαρίου.

Η επιχείρηση στην κεντρική επαρχία της Μπάμπιλ, άρχισε την Τρίτη, αμέσως μετά από εκείνη στη Σαμάρα, την πόλη του λεγόμενου Σουνιτικού Τριγώνου, μια επιχείρηση που ο διοικητής της 1ης μεραρχίας πυροβολικού χαρακτήρισε επιτυχή.

Παράλληλα, ο σεΐχης Μοαγιάντ αλ Καζράι, υψηλά ιστάμενος βοηθός του Μοκτάντα Αλ Σαντρ, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Αμπου Γράιμπ, έπειτα από ένα χρόνο κράτησης, όπως ανέφερε στο CNN ένας άλλος βοηθός του σιίτη κληρικού.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η απελευθέρωση του Καζράι αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ηρεμίας στην περιοχή, ή απλά πρόκειται για μία ακόμη αποφυλάκιση μεταξύ των υπόλοιπων που έχουν γίνει τις τελευταίες δύο ημέρες (σήμερα μόνο απελευθερώθηκαν συνολικά 240 κρατούμενοι).

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή