Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 16:17
UPD:16:36
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
A- A A+

Στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη τάσσεται η ΔΗΜΑΡ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης μετά από συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δυο άντρες είχαν εκτενή συζήτηση, ενώ σχολιάζοντας την στήριξη της ΔΗΜΑΡ ο νυν δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι είναι όχι απλά καλοδεχούμενη αλλά και ανάσα. Δικαιολογώντας την απόφαση του κόμματος, ο κ. Κουβέλης, τόνισε ότι «εμείς στηρίζουμε αυτή την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη από κομματικές εξαρτήσεις λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις, με κριτήρια πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά. Όσον αφορά τις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με τον Μάρκο Μπόλαρη, τόνισε ότι «είναι σε εξέλιξη».

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την προτίμηση του κ. Μπουτάρη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφυγε να απαντήσει.

R THESS

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με την ψήφο των μεταναστών, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «αντιδημοκρατική ενέργεια» τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι από καιρό μόνιμοι μετανάστες στην Ελλάδα».

«Θεωρώ», πρόσθεσε, «ότι πρόκειται για μία δημοκρατική οπισθοχώρηση και κατά τούτο η κατηγορηματική αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στην προωθούμενη τροπολογία, η οποία θα έρθει και στην Ολομέλεια της Βουλής, φυσικά με ευθύνη της κυβέρνησης».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο κ. Μπουτάρης χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό των μεταναστών «απαράδεκτη ενέργεια».

Τέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή