Αγνωστη ισλαμική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 26 νεκροί
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2004 11:50
UPD:11:53

A- A A+

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται σε ισλαμική ιστοσελίδα, άγνωστη μέχρι σήμερα ισλαμική οργάνωση με το όνομα «Ταξιαρχίες της Ισλαμικής Μοναδικότητας», ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος Ισραηλινών στην Αίγυπτο.

«Τέσσερις από τους αδελφούς μας, εθελοντές μάρτυρες, διεξήγαγαν αυτή την ηρωική επιχείρηση», αναφέρει η ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει εξακριβωθεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 26 ανθρώπων, αποτελούν εκδίκηση για τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της Χαμάς, Σεΐχη Γιασίν, από τον ισραηλινό στρατό και αντιπροσωπεύουν «το πρώτο άμεσο χτύπημα στο πρόσωπο των εβραίων».

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης εκτοξεύονται κατηγορίες κατά της κυβέρνησης της Αιγύπτου, «που συνεργάζεται με τους απίστους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Αναφέρονται επίσης τα ονόματα των Οσάμα Μπιν Λάντεν και Αιμάν Αλ Ζαουάχρι.

Εξάλλου, άγνωστος με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Ιερουσαλήμ, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη χερσόνησο του Σινά για λογαριασμό της οργάνωσης «Παγκόσμια Ισλαμική Οργάνωση», ισχυριζόμενος ότι στόχος της επίθεσης ήταν να «εκδικηθεί τους παλαιστινίους και άραβες μάρτυρες που πεθαίνουν στην Παλαιστίνη και το Ιράκ».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι πάντως, εκτιμούν ότι πίσω από τις πολύνεκρες επιθέσεις βρίσκεται η ίδια η Αλ Κάιντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή