Παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 15:14
UPD:16:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

Στο Σύνταγμα κατέληξε η πορεία των αγροτών, οι οποίοι έφθασαν σήμερα στην Αθήνα από την ελληνική περιφέρεια για να διαδηλώσουν κατά των αλλαγών στη φορολόγησή τους. 

Αντιπροσωπεία τους αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη προκειμένου να του επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι διαδηλωτές παραμένουν περιμετρικά της Βουλής, ενώ μία μικρή ομάδα έκαψε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Νωρίτερα, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι συμμετέχοντες χαρακτηρίζουν την κινητοποίηση ως τη μεγαλύτερη σε όγκο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αθήνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, στους δρόμους της πρωτεύουσας διαδηλώουν περισσότερα από 4.000 άτομα. 

Στο σημερινό ραντεβού είναι παρόντες αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Παρουσία έχουν επίσης το ΠΑΜΕ, σωματεία από τον χώρο των εμποροϋπαλλήλων, των σιδηροδρομικών, των αστικών συγκοινωνιών, των κλωστοϋφαντουργών, της βιομηχανίας τροφίμων, φοιτητές της γεωπονικής, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γεωτεχνικοί.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης αντιπροσωπείες των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας.

Στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους».

«Ξέρουμε», πρόσθεσε, «πως με τα νέα μέτρα και την ΚΑΠ επιταχύνεται η συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής γης σε λίγα χέρια ενώ για τους μικρομεσαίους επιφυλάσσεται ανεργία».

Είπε επίσης πως με το υφιστάμενο καθεστώς είναι βέβαιος ο θάνατος του μικρομεσαίου αγρότη, ανέφερε ότι αύριο τα μπλόκα θα αποφασίσουν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί ο πανελλαδικός εορτασμός του Κιλελέρ για τις 9 του Μάρτη.

Τη συμπαράστασή τους στον αγροτικό κόσμο εξέφρασαν σε χαιρετισμούς τους εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γάλακτος, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, του Συλλόγου Εργαζομένων στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Σωματείου πρώην Εργαζομένων στην Coca Cola Θεσσαλονίκης.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ naftemporiki.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή