Λίβανος: Η Αλ Κάιντα πίσω από τη διπλή επίθεση σε ιρανικό στόχο

Έξι νεκροί και 103 τραυματίες
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 14:54
UPD:15:48
REUTERS/MOHAMED AZAKIR

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίσθηκαν από την ισχυρή έκρηξη κοντά στο ιρανικό πολιτιστικό κέντρο σε συνοικία της νότιας Βηρυτού.

A- A A+

Η οργάνωση Ταξιαρχίες Αμπντάλα Αζάμ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση σε συνοικία της νότιας Βηρυτού με μήνυμά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Σε λίγο, με τη θέληση του Θεού, θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για την επίθεση στο ιρανικό πολιτιστικό κέντρο στη Βηρυτό από τους αδελφούς σας στις Ταξιαρχίες Αμπντάλα Αζάμ, του πυρήνα Χουσέιν Μπιν Αλι», αναφέρεται στο μήνυμα.

Έξι νεκροί, 103 τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 103 τραυματίσθηκαν από την ισχυρή έκρηξη κοντά στο ιρανικό πολιτιστικό κέντρο σε συνοικία της νότιας Βηρυτού.

Η διπλή έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο και παγιδευμένη μοτοσικλέτα.

EURONEWS

Η περιοχή ελέγχεται από την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ. Η πρεσβεία του Ιράν, η οποία βρίσκεται στην ίδια περιοχή, έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης τον περασμένο Νοέμβριο. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η πρεσβεία του Κουβέιτ.

Εξτρεμιστικές σουνιτικές δυνάμεις οργανώνουν επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου σε απάντηση στην στρατιωτική επέμβαση της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης στη Συρία στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Ασαντ, μέλους της αλαουϊτικής κοινότητας του σιιτικού Ισλάμ, στον πόλεμο κατά των κατά πλειοψηφία σουνιτικών αντικαθεστωτικών συριακών δυνάμεων.

Δάκτυλο Ισραήλ «βλέπει» το Ιράν

Με τον εντονότερο τρόπο καταδίκασε το Ιράν τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στη Βηρυτό, σε μικρή απόσταση από το Ιρανικό Πολιτιστικό Κέντρο και τα γραφεία πολλών ιρανικών μέσων ενημέρωσης στον Λίβανο.

Το Ιράν «καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια, η οποία στοχεύει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ενότητα του Λιβάνου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρζιέχ Αφχάμ, κατηγορώντας το Ισραήλ το οποίο, όπως είπε, «δεν χαίρεται από τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν όλες οι πολιτικές οργανώσεις» στον Λίβανο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή