Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 09:46
UPD:12:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ
A- A A+

Έφυγε από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Στέλιου Σταυρίδη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Άνθρωπος εμπνευσμένος και δημιουργικός διακρίθηκε για την προσφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εθνικής μας οικονομίας. Ανέλαβε με επιτυχία την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνοντας αποτελεσματικά σημαντικές αποκρατικοποιήσεις. Ο Στέλιος Σταυρίδης τίμησε την παράταξή μας ως υποψήφιος βουλευτής και με τίμησε προσωπικά με την φιλία του», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Ένας καλός φίλος, εξαιρετικός οικογενειάρχης και παρά τα γεγονότα πολύ καλός πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ, ο Στέλιος Σταυρίδης έφυγε. Καλό ταξίδι», έγραψε στο twitter o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Στέλιος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τη Σμύρνη.  Ήταν παντρεμένος με την Κεφαλονίτισσα Τζέλη Γασπαράτου και είχαν τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξη και την Χριστίνα.

Ήταν διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά.

Στη διάρκεια της μακράς επαγγελματικής του πορείας κατείχε διοικητικές θέσεις σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013.

Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.

Επιπλέον, ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν:

- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

- Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

- Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες).

- Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην μέλος του Δ.Σ.

- Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

- Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

- Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

- Πρώην Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

- Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

- Αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων.

Δράση: Έντιμος και θαυμάσιος άνθρωπος

«Ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν ένας θαυμάσιος και σπάνιος άνθρωπος. Απολύτως έντιμος, δημιουργικός, καλοπροαίρετος και καλής πίστης, ορμητικός και αποφασιστικός. Ακόμα και οι όποιες αδυναμίες του -που κάθε άνθρωπος διαθέτει- ήταν συνάρτηση των αρετών του», αναφέρει η Δράση σε συλλυπητήριο μήνυμά της.

«Προσέφερε πολλά στην ελληνική κοινωνία τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως πολιτικά ενεργός πολίτης», συμπληρώνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή