Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ - κυβέρνησης για τα πανωτόκια

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2004 18:26
UPD:18:30

A- A A+

Για διγλωσσία της κυβέρνησης και θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης έκανε λόγο σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με την τροπολογία για τα πανωτόκια.

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι οι σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Βαγγέλη Αντώναρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/08/967542.htm , προκαλούν ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης, καθώς έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο υφυπουργός Οικονομικών Αδαμ Ρεγκούζας για το θέμα της τροπολογίας.

Ο κ. Ρεγκούζας μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash και απαντώντας σε ερώτηση για το αν η εν λόγω τροπολογία είναι φωτογραφική για ορισμένους μεγαλο-οφειλέτες, είχε παρατηρήσει ότι είναι προτιμότερη η είσπραξη κάποιων από τα οφειλόμενα χρήματα, παρά η οριστική απώλειά τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη χαρακτηριστική έκφραση «κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι».

Ο κ. Αθανασάκης κατηγόρησε για διγλωσσία την κυβέρνηση, καθώς όπως είπε ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε ακόμα και την ύπαρξη της τροπολογίας καθώς και την πρόθεση κατάθεσής της http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/08/967542.htm , ενώ ο κ. Ρεγκούζας με τις ανωτέρω δηλώσεις του, επιβεβαίωσε την ύπαρξη και συνεπώς, στη συνέχεια, την απόσυρσή της.

«Τη σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για το ότι δεν υπήρξε ούτε πρόθεση κατάθεσης τέτοιας τροπολογίας, τη διαψεύδει ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά περιγράφει ήδη από χθες το πρωί και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διακίνηση της τροπολογίας, ακριβώς το περιεχόμενό της και το στόχο της. Αποδίδοντάς την μάλιστα στον υπουργό των Οικονομικών», ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Αθανασάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρεγκούζας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για συστηματική διαστρέβλωση των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών και για πενία πολιτικών επιχειρημάτων, διευκρινίζοντας ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν το σύνολο των ρυθμίσεων για τα πανωτόκια και όχι τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή