Στη σκιά της τραγικής ειμαρμένης, που είχε αδράξει την ύπαρξή της *

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2004 18:44
UPD:18:46

A- A A+

Βρετανία. O δικαστής Hedley του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσε το απόγευμα της 7ης Οκτωβρίου 2004 το «πράσινο φως» για να αφήσουν την Charlotte Wyatt να πεθάνει, στην περίπτωση, που η αναπνοή της σταματήσει για τέταρτη φορά. Η Charlotte είναι 11 μηνών.

«Δεν πιστεύω ότι κάθε άλλη θεραπεία από εδώ και στο εξής για να την κρατήσει στη ζωή θα ήταν προς όφελός της», απεφάνθη ο δικαστής.

Η Charlotte γεννήθηκε πρόωρα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά. Μέχρι τώρα σταμάτησε τρεις φορές να αναπνέει. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αν συνεχίσουν να την κρατούν στη ζωή, αυτό θα της προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα στους πνεύμονες και θα υποφέρει, αλλά η μάχη δεν θα κερδηθεί.

Οι γονείς ζητούσαν από το Δικαστήριο να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ακόμη κι αν είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα.

Η «Sun» εκφράζει τη συμπάθειά της, αλλά συμφωνεί με την απόφαση. Οδυνηρό για τη μητέρα και τον πατέρα, σχολιάζει η «Daily Mirror». Σε επικίνδυνους ατραπούς μάς οδηγεί η δικαστική απόφαση, αποφαίνεται η «Daily Telegraph».

Στο στέρεο οικοδόμημα των Μαθηματικών, υπάρχει ένα θεώρημα, «της μη πληρότητας» του Γκέντελ, και στη Φυσική η «Αρχή της αβεβαιότητας» του Χάϊζενμπεργκ. Η επιστήμη αναγνωρίζει ότι έχει όρια, ότι ποτέ δεν θα ξεκλειδώσει όλα τα μυστήρια αυτού του κόσμου.

Αν ο «Θεός ρίξει τη ζαριά του» και η Charlotte γλιτώσει από το πεπρωμένο της; Η εξουσία της επιλογής, έχουμε ξαναγράψει, είναι βαρύ φορτίο. Και κάποιες αποφάσεις, δίκοπο μαχαίρι.

* από βιβλίο του Γ. Θεοτοκά. Η φωτογραφία είναι αρχείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή