Επιφυλάξεις Παπούλια για τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 19:07
UPD:19:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνομιλεί με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου της Κύπρου Χαράλαμπο Πίττα στο Προεδρικό Μέγαρο.

A- A A+

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, όσον αφορά στη στάση της Άγκυρας στη νέα προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου, Χ. Πίττα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Πίττας έκανε λόγο για αδιάλλακτη και προκλητική στάση της άλλης πλευράς. «Και αυτό το πράγμα μας ανησυχεί ιδιαίτερα, όσο μας ανησυχεί βέβαια και η μη λύση του εθνικού προβλήματος, γιατί για μας η μη λύση δεν είναι λύση. Οδηγεί σίγουρα σε μια καταστροφική πορεία» δήλωσε.

«Από την άλλη μεριά εάν είναι το ίδιο προκλητικοί όπως ήταν πάντα οι Τουρκοκύπριοι, η Άγκυρα δηλαδή ουσιαστικά (…) δεν βλέπω ο δρόμος αυτός να ανοίγει, παρόλο ότι ελπίζουμε όλοι κάτι να γίνει, αλλά δεν μπορεί να είμαστε εκείνοι που θα δεχθούμε τις απαιτήσεις της Άγκυρας ουσιαστικά» απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Πίττας υπογράμμισε ότι ένας από τους στόχους των επαφών αυτής της περιόδου, και κυρίως προς το εξωτερικό, ήταν να αποσταλεί το μήνυμα «να μη νομίσουν ότι αυτή η οικονομική κρίση που μαστίζει τώρα τον τόπο είναι κάτι που θα μας εξαναγκάσει για μια κακή λύση του εθνικού μας θέματος».  

«Ότι δεν μπορούν να εκμεταλλευθούν αυτή την κρίση.  Ο κυπριακός λαός έδειξε ότι είναι ηρωϊκός λαός» τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή