Πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της ΜΚΟ βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 17:51
UPD:19:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στο Βελιγράδι.

A- A A+

Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το Βελιγράδι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το  σκάνδαλο της ΜΚΟ με αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι σε αυτή την υπόθεση και όπως είπε αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολιτικών ευθυνών λέγοντας: «Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί».

Λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε στο ΑΜΠΕ ότι οι  πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκε δεν αφορούν τον Γ. Παπανδρέου.

«Οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν τον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου έγιναν κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους λίγο προτού αναχωρήσει για την Ποντγκόριτσα, στο πλαίσιο περιοδείας του στα δυτικά Βαλκάνια που θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή