Τετράχρονο αγόρι από τη Συρία περιπλανιόταν μόνο στην έρημο της Ιορδανίας

Είχε χαθεί με την οικογένειά του στην προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 15:08
UPD:18:02
UNHCR/Twitter

Ο μικρός Μαρουάν, βρέθηκε να περπατά επάνω στη μεθόριο Συρίας – Ιορδανίας, έχοντας μείνει πίσω σε σχέση με τους συγγενείς του.

A- A A+

Τετράχρονο αγόρι από τη Συρία βρέθηκε από προσωπικό του ΟΗΕ να περιπλανάται μόνο του στην έρημο της Ιορδανίας, έχοντας χωριστεί από την οικογένειά του στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα τους.

Ο μικρός Μαρουάν, βρέθηκε να περπατά επάνω στη μεθόριο Συρίας – Ιορδανίας, έχοντας μείνει πίσω σε σχέση με τους συγγενείς του.

Το μικρό αγόρι κουβαλούσε μαζί του μία πλαστική σακούλα με τα λίγα υπάρχοντά του, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ιορδανία.

UNHCR/TWITTER

Ο νεαρός Σύρος επανενώθηκε με την οικογένειά του και βρήκε τη μητέρα του όταν πέρασε τα σύνορα και έφθασε, με τη βοήθεια του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία.

IVAN DOM

Η φωτογραφία του τετράχρονου Σύρου να περιπλανάται μόνος στην έρημο προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυκλοφόρησε ευρέως.

Το παιδί φαίνεται να μην είχε απομακρυνθεί ιδιαίτερα από την οικογένειά του, ωστόσο χάθηκε - πιθανότατα - λόγω της σύγχυσης την ώρα που οι συγγενείς του περνούσαν τα σύνορα.

Η πλειοψηφία των εκατοντάδων χιλιάδων σύρων προσφύγων έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς στην Ιορδανία, το Λίβανο, το Ιράκ και την Τουρκία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή