Η Sony πούλησε 5,3 εκατ. κονσόλες PS4

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 15:01
UPD:15:02
EPA/IAN LANGSDON

 Υπολογίζεται ότι από τα μέσα Νοεμβρίου που λανσαρίστηκε η κονσόλα της Sony και μέχρι το τέλος του 2013, πουλήθηκαν παγκοσμίως περί τα 4,2 εκατ. PS4.

A- A A+

Η Sony ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει περισσότερες από 5,3 εκατ. κονσόλες νέας γενιάς PlayStation 4, σε διάστημα 13 εβδομάδων από το αρχικό λανσάρισμα.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη της ιαπωνικής εταιρείας ότι θα καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια PlayStation 4, πριν το τέλος του οικονομικού έτους, το οποίο λήγει στα τέλη Μαρτίου. Ο αριθμός των 5,3 εκατ. PlayStation 4 αφορά τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Υπολογίζεται ότι από τα μέσα Νοεμβρίου που λανσαρίστηκε η κονσόλα της Sony και μέχρι το τέλος του 2013, πουλήθηκαν παγκοσμίως περί τα 4,2 εκατ. PS4.

Στις 22 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το λανσάρισμα του PlayStation 4 στην Ιαπωνία, όπου παραδοσιακά η Sony επιτυγχάνει υψηλές πωλήσεις. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι η Sony θα διατηρήσει των πρωτοπορία, σε ότι αφορά τις πωλήσεις, απέναντι στο μεγάλο ανταγωνιστή, την κονσόλα της Microsoft, Xbox One. Ειδικότερα, αφού η Sony κατέφερε να επιτύχει υψηλότερες πωλήσεις στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, διαχρονικό προπύργιο του Xbox.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η Microsoft παρέδωσε σε μεταπωλητές 3,9 εκατ. κονσόλες Xbox One, έως τις 23 Ιανουαρίου. Η Nintendo, ο τρίτος σημαντικός παίκτης της συγκεκριμένης αγοράς, πούλησε 5,86 εκατ. κονσόλες Wii U, κατά τον τελευταίο χρόνο. Όλα δείχνουν ότι σημείο καμπής στη «μάχη της κονσόλας» θα αποτελέσει η 11η Μαρτίου, οπότε και θα λανσαριστεί το Titanfall της Respawn Entertainment. Πρόκειται για έναν τίτλο επόμενης γενιάς που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Xbox One και προφανώς η Microsoft επενδύει πολλά στην εμπορική του πορεία.

EPA/MICHAEL NELSON

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν ορόσημο για τους κατασκευαστές αποτελούσε η επίτευξη πωλήσεων 10 εκατ. μονάδων μέσα σε ένα χρόνο. Με τους ρυθμούς που επιτυγχάνουν οι δύο κύριοι ανταγωνιστές, Sony και Microsoft, ενδέχεται αυτό το νούμερο πωλήσεων να επιτευχθεί μόλις σε ένα εξάμηνο. Μάλιστα, η εταιρεία ερευνών DFC Intelligence εκτιμά ότι η κάθε κονσόλα νέας γενιάς θα μπορούσε να πουλήσει έως και 100 εκατ. τεμάχια, κατά τη συνολική διάρκεια κυκλοφορίας τους.

Προτεινόμενα για εσάς