Αίγυπτος: Βομβιστής αυτοκτονίας πίσω από την επίθεση στο τουριστικό λεωφορείο

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 21:53
UPD:21:58
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες στην Αίγυπτο κι είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών τουριστών από την Κορέα και του Αιγύπτιου οδηγού του λεωφορείου που τους μετέφερε, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αξιωματικός αυτός, που δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, είπε ότι ο βομβιστής επιβιβάστηκε στο λεωφορείο όταν οι πόρτες είχαν ανοίξει, καθώς ένας ξεναγός είχε μόλις επιστρέψει έχοντας ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες στην αιγυπτιακή πλευρά του μεθοριακού περάσματος Τάμπα-Εϊλάτ, στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας επέτρεψαν στις αρχές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση ήταν έργο ενός βομβιστή-καμικάζι.

EURONEWS

«Σύμφωνα με την προανάκριση, κάποιοι τουρίστες είχαν ήδη κατέβει για να παραλάβουν τις αποσκευές τους. Τότε ένας άνδρας ανέβηκε στο λεωφορείο. Και μια έκρηξη σημειώθηκε στο τρίτο του βήμα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντελατίφ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή