Ν. Κορέα: Οκτώ οι νεκροί από την κατάρρευση στέγης κτηρίου

Άλλοι 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 20:06
UPD:20:10
REUTERS/YONHAP
A- A A+

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση στέγης κτηρίου στην πόλη Τσοντζού της Νότιας Κορέας, ενώ δεκάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Στην αίθουσα συναυλιών υπολογίζεται ότι είχαν συγκεντρωθεί συνολικά 450 πρωτοετείς φοιτητές όταν υποχώρησε η στέγη, γύρω στις 21:15 τοπική ώρα (14:15 ώρα Ελλάδας), εξαιτίας του βάρους του χιονιού.

REUTERS/YONHAP

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές,.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 73 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 15 εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η κατάρρευση προκλήθηκε πιθανότατα από τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας χιονιού στη στέγη του κτηρίου, το οποίο βρίσκεται σε τουριστικό συγκρότημα.

Στην αίθουσα διεξαγόταν τελετή για την υποδοχή πρωτοετών φοιτητών. Ένας από τους φοιτητές είπε στο τηλεοπτικό κανάλι YTN ότι η στέγη άρχισε να υποχωρεί κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το βήμα του ομιλητή. «Ακολούθησε χάος και όλος ο κόσμος έτρεχε προς τις εξόδους, με φωνές και κλάματα», αφηγήθηκε.

Στις εικόνες που μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap διακρίνονται οι τραυματισμένοι φοιτητές που μεταφέρονται με φορεία αφού απεγκλωβίστηκαν.

Η στέγη, μεγάλο μέρος της οποίας ήταν μεταλλικό, στρέβλωσε τελείως με την κατάρρευση.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Περίπου 1.000 νέοι οι οποίοι είχαν εγγραφεί στο ινστιτούτο ξένων γλωσσών της πόλης Μπουσάμπ συμμετείχαν στο πρόγραμμα υποδοχής των νέων φοιτητών, το οποίο φιλοξενήθηκε στο τουριστικό συγκρότημα Mauna Ocean Resort.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή είχε πέσει πολύ χιόνι και οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή