Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά δόσεις

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 17:46
UPD:17:46
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Στη σημερινή ευρεία  διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο  Ανάπτυξης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, ο Πρωθυπουργός  ζήτησε την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων  με στόχο την έλευση της τρόικας στην Αθήνα και την τελική συμφωνία με τους δανειστές μας.

A- A A+

Μονόδρομος είναι πλέον για την κυβέρνηση  η υιοθέτηση του πακέτου των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν από το 2013 και κυρίως όσων συμπεριλαμβάνονται στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Κι αυτό, διότι οι δανειστές μας θεωρούν το ζήτημα υψηλής προτεραιότητας συνδέοντάς το μάλιστα με τη λήψη των εκκρεμών δόσεων οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και των ομολόγων που λήγουν τον προσεχή Μάιο.

Η κυβέρνηση, παραδέχεται κορυφαίο στέλεχός της, δεν έχει πλέον άλλα να περιμένει μέχρι τις εκλογές του Μαΐου εκτός  από μια δήλωση-δέσμευση από πλευράς δανειστών για έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους, μόλις επιβεβαιωθεί τον Απρίλιο το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ειδικότερα για το τελευταίο, στην κυβέρνηση σχολιάζοντας και τις σχετικές δηλώσεις του Όλι Ρεν σημειώνουν ότι το πώς θα διατεθεί το 70% αυτού, κατά την πρωθυπουργική δήλωση-δέσμευση, είναι αποκλειστική υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, βάζοντας και την κόκκινη γραμμή του Μαξίμου στο θέμα.

Στη σημερινή ευρεία  διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο  Ανάπτυξης, σύμφωνα με ασφαλείς  πληροφορίες του naftemporiki.gr, ο Πρωθυπουργός  ζήτησε την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων  με στόχο την έλευση της τρόικας στην Αθήνα και την τελική συμφωνία με τους δανειστές μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να μην υποκύψει σε διάφορα συμφέροντα συντεχνιακών ομάδων έναντι του γενικού καλού, την ίδια ώρα που - όπως λένε κυβερνητικά στελέχη με γνώση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων - και η τρόικα από την πλευρά της έχει κάνει υποχωρήσεις σε σημαντικά θέματα αναγνωρίζοντας ότι η περίοδος είναι κρίσιμη για την κυβέρνηση και ότι η περαιτέρω άσκηση πίεσης στον ελληνικό λαό δεν βοηθάει κανέναν.    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή