Γεωργία: Πεντέμιση χρόνια φυλακή για φιλοδυτικό πρώην πρωθυπουργό

Καταγγέλλει πολιτική δίωξη
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 13:39
UPD:13:46
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Ο κ. Μεραμπισβίλι (φωτογραφία αρχείου), ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση ήδη από τον Μάιο του 2013, υπήρξε γενικός γραμματέας του κόμματος του κ. Σαακασβίλι «Ενιαίο Εθνικό Κίνημα».

A- A A+

Δικαστήριο της Γεωργίας καταδίκασε τη Δευτέρα τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Βάνο Μεραμπισβίλι σε πεντέμιση χρόνια στη φυλακή για υπεξαίρεση, σε μια υπόθεση την οποία η υπεράσπιση καταγγέλλει ως πολιτική δίωξη.

Το δικαστήριο έκρινε τον κ. Μεραμπισβίλι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης του φιλοδυτικού πρώην προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, ένοχο για απόδοση πλαστών θέσεων εργασίας σε ακτιβιστές του κόμματός του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του 2012.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον πρώην υπουργό Υγείας Ζουράμπ Τσιαμπερασβίλι σε πρόστιμο ύψους 27.000 δολαρίων.

Ο κ. Μεραμπισβίλι, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση ήδη από τον Μάιο του 2013, υπήρξε γενικός γραμματέας του κόμματος του κ. Σαακασβίλι «Ενιαίο Εθνικό Κίνημα», το οποίο ηττήθηκε από τη συμμαχία «Γεωργιανό Όνειρο» του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι.

«Θα ασκήσουμε έφεση ενάντια στην παράνομη απόφαση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του κ. Μεραμπισβίλι Οτάρ Καχίτζε, ο οποίος έκανε λόγο για πιέσεις από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή